« Terug

Chinese koolstamppot met zoetzure speklapjes

Groente & fruit

Winter

Like Voeg toe aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

45 min.
(153)
Bereidingstijd
Moeilijkheid
153 Likes
Print Mail

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.

Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Schil de wortels en snij in schuine stukken. Neem een ruime pan met water en voeg de aardappelen, wortels en het verkruimelde bouillonblokje toe. Kook de aardappelen en wortels met het deksel op de pan in 20 minuten gaar. Snij intussen de snijbonen in dunne schuine stukjes en de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg de laatste 5 minuten eerst de snijbonen en Chinese kool toe aan de pan en laat meekoken.
Giet de aardappelen en kool af, laat even uitdampen en voeg de melk en mosterd toe. Laat het geheel opwarmen op laag vuur en stamp tot een grove stamppot.
Bereid intussen de speklapjes. Neem een ruime koekenpan of wok en leg de speklapjes erin. Laat op matig vuur 15 minuten bakken in zijn eigen vet en draai regelmatig om. Pel de knoflook en snij de peper in dunne ringetjes. Schil de gember en snij heel fijn. Giet het vet van de speklapjes af, voeg de knoflook en gember toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg vervolgens de chilisaus en ketjap samen met 100 ml water toe. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
Snij de lente-ui in dunne ringetjes.

Serveer de stamppot en speklapjes met de zoetzure saus en bestrooi de stamppot met de lente-ui.