« Terug

Gepaneerde aubergine met bloemkoolcouscous

Zomer

Like Voeg toe aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

60 min.
(2)
Bereidingstijd
Moeilijkheid
2 Likes
Print Mail

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.

Snij de hele bloemkool in roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine. Maal de bloemkoolroosjes zo fijn als couscous in de keukenmachine. Rasp de schoongeboende citroen boven de bloemkool. Pers de citroen uit. Breng de bloemkoolcouscous op smaak met 9 el witte balsamicoazijn, sap van de citroen, peper en zout. Doe de peterselie, munt en spinazie in de keukenmachine. Maal fijn en meng door de couscous.  Halveer de tomaatjes. Snij de aubergines in tweeën. Snij de helften elk in de lengte in kwarten. Maak het beslag voor de gepaneerde aubergine; meng karnemelk, bloem en bakpoeder door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng 1 el witte balsamicoazijn met de honing. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de maïsolie in een wok of pan met dikke bodem. Test met een stukje brood of de olie al heet genoeg is; blijft het broodje drijven dan is de olie heet genoeg.
Haal de aubergine door het beslag met een keukentang en frituur ze 2 minuten in de olie. Haal de aubergine uit de olie met een schuimspaan. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Herhaal totdat alle aubergine gefrituurd is. Serveer de aubergine met de tomaatjes, de groene bloemkoolcouscous en het honing balsamicoazijn sausje