« Terug

Kippenvleugeltjes met paprika-amandelsalsa, peterselie en zoete aardappelfrietjes

Zomer

BBQ

Like Voeg toe aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

50 min.
(1)
Bereidingstijd
Moeilijkheid
1 Likes
Print Mail

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

Bereiding

Kooktijd: 50 min.

Steek de BBQ aan. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappelen, snij ze in plakken van 1 centimeter en vervolgens in frieten van 1 centimeter breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frieten erover. Besprenkel de frieten met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout, peper en het paprikapoeder. Bak de frieten 25 minuten in de oven en schep ze halverwege om.

Verdeel intussen 1 eetlepel olijfolie over de paprika’s en bestrooi ze met zout en peper. Pak de paprika’s in aluminiumfolie in en pof de paprika’s, tegelijkertijd met de frieten, 15 minuten in de oven. Laat de paprika’s 5 minuten afkoelen, verwijder vervolgens de steel en zaadlijsten en eventueel het vel. Snij de paprika’s in blokjes. Hak de peterselie en de zoute amandelen fijn. Meng de paprika met de peterselie, amandelen en de kappertjes en breng op smaak met peper.

Gril de kippenvleugeltjes 15 minuten op de BBQ rondom goudbruin en gaar. Serveer de kippenvleugeltjes met de zoete aardappelfrietjes en de paprika-amandelsalsa.

Tip: dit hele gerecht is te bereiden op de BBQ. Serveer dit gerecht dan met gepofte zoete aardappelen en gepofte paprika’s. Pof de paprika’s op de grill van de BBQ. Bereid de zoete aardappelen door ze met een vork in te prikken en vervolgens met aluminiumfolie in te pakken en naast de hete kolen 45 minuten te laten poffen.