« Terug

Paksoi-stamppot met pastinaak en gerookte makreel

Groente & fruit

Winter

Like Voeg toe aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

30 min.
(16)
Bereidingstijd
Moeilijkheid
16 Likes
Print Mail

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.

Laat de makreel op kamertemperatuur komen.
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Schil de pastinaak en snij in stukken. Kook de aardappelen en pastinaak in een pan met water en het verkruimelende bouillonblokje in 20 minuten gaar met het deksel op de pan.
Snij de onderkant van de paksoi, snij de stelen in fijne reepjes en de bladeren grof. Laat de paksoi de laatste 5 minuten op de aardappelen meestoven.
Verwijder intussen het vel, de kop en staart van de makreel en breek de filets in stukjes. Controleer op graatjes en verwijder deze.

Schil de gember en snij fijn. Pel en snipper de knoflook. Snij het groen van de lente-ui in schuine ringetjes en de rest in stukjes. Verhit de boter in de pan en fruit de gember en knoflook. Voeg vervolgens de witte stukjes lente-ui toe, bak even mee en neem dan de pan van het vuur. Meng de makreel erdoor.

Meng de chilisaus en Japanse sojasaus in een kommentje.
Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Voeg de melk toe en stamp tot een fijne stamppot. Meng de stamppotnoten door de stamppot

Verdeel de stamppot en makreel over 4 borden. Serveer de chili-sojasaus bij de stamppot. Garneer met de ringentjes lente-ui.