« Terug

Zeeuwse oesters met drie zelfgemaakte vinaigrettes

Kerst

Like Voeg toe aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

20 min.
(2)
Bereidingstijd
Moeilijkheid
2 Likes
Print Mail

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

Bereiding

Kooktijd: 20 min.

Appel-limoenvinaigrette:

Verwijder het klokhuis van de halve appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de sjalotten zo fijn mogelijk en meng de helft van de sjalotten met de appel. Voeg de witte balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met peper en een kneepje limoensap.

Klassieke vinaigrette:

Meng de rest van de sjalotten met de rode balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en een kneepje citroensap.

Aziatische vinaigrette:

Verwijder de groene steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Meng de rode peper met de lente-ui, sojasaus en een flinke scheut olijfolie.

Het openen van de oester:

Wikkel een keukendoek om de hand waar u de oester mee vast gaat houden. Leg de oester met de bolle kant in uw handpalm. Steek het oestermes tussen de twee schelphelften en wrik deze voorzichtig los. Verwijder de bovenste schelp.

Snij de oester voorzichtig los van de schelp, leg hem op een schaal en open zo de andere oesters. Serveer de oesters met de vinaigrettes.