De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Ananasmuffins met sticky toffeesaus

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

1 ananas ananas
250 g g boter boter
1 pakken pak boerencakemix boerencakemix
150 g g suiker suiker
2 el el oploskoffie oploskoffie
150 ml ml slagroom slagroom

Ananasmuffins met sticky toffeesaus

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

30 min
(49)

Bereidingswijze

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 160 graden.Knip van het bakpapier 12 vierkante vellen van circa 12 centimer. Druk ze geplooid in de muffinvormpjes: druk het midden van het papier in het midden van de vormpjes en druk dan de onderkant plat, passend op de bodem, de punten steken omhoog.

Snij de ananas in vieren. Schil de parten en verwijder de harde kern. Weeg 200 gram ananas af en snij deze fijn.Snij de rest van de ananas in stukjes.

Klop 200 gram boter met een handmixer 3-4 minuten zacht en romig in een grote schaal. Voeg de cakemix en de eieren toe en klop eerst 1 minuut op de laagste stand tot een glad beslag. Klop daarna nog 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

Schep de fijngesneden ananas (zonder vocht) door het beslag. Schep het beslag in de voorbereidemuffinvormpjes. Houd daarbij het vormpje met een lange lepel op z’n plaats. Zet de muffinbakvorm op het rooster in de oven en bak 30-35 minuten. De muffins zijn gaar als je er met een prikker diep inprikt en deze er schoon weer uitkomt. Laat ze in de vormpjes op een rooster afkoelen.

Laat de overige boter in een steelpan smelten zonder bruinte laten worden. Roer de suiker, oploskoffie en slagroom erdoor. Laat de suiker smelten en kook de saus 4-5minuten op een vrij hoog vuur. Roer het geheel regelmatig.

Serveer de muffins warm of koud. Leg op elke muffin een paar stukjes ananas. Schep er een lepeltje sticky toffeesaus over. Serveer de rest van de saus en de ananas erbij.

Tip: serveer met dikke Griekse yoghurt en vervang de ananas eventueel door grof gesneden pecan- of walnoten.