De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Bloemkooltartaar met gerookte zalm en Parmezaankoekjes

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Sandra Ysbrandy
Sandra Ysbrandy
Welkom! Mijn naam is Sandra Ysbrandy en ik ben een onwijze fan van groente. Het advies is om dagelijks minimaal 200 gram groenten te eten. Maar liever nog meer! Kook je mee? Eet smakelijk!

Ingrediënten

1 bloemkolen bloemkool
2 el el pijnboompitten pijnboompitten
20 g g basilicum basilicum
1 tenen teen knoflook knoflook
50 g g Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
1 limoenen limoen
80 ml ml extra vierge olijfolie extra vierge olijfolie
zout zout
peper peper
2 el el Griekse yoghurt Griekse yoghurt
1 tl tl bloem bloem
10 sprieten spriet bieslook bieslook
85 g g rucola rucola
100 g g gerookte zalm gerookte zalm
1 augurken augurk

Bloemkooltartaar met gerookte zalm en Parmezaankoekjes

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

45 min
(29)

Bereidingswijze

Verdeel voor de bloemkooltartaar de bloemkool in roosjes. Zet de bloemkoolroosjes net onder met water en kook in 8 minuten beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en laat afkoelen.

Verhit voor de pesto een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3-5 minuten. Verwijder de grove steeltjes van de basilicum. Doe de basilicum en knoflook in een hakmolentje. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en de groene schil van de limoen met een fijne rasp boven het hakmolentje. Pers de limoen erover uit. Voeg 50 ml olijfolie en de pijnboompitten toe. Breng op smaak met zout en maal fijn.

Hak voor de bloemkooltartaar de afgekoelde bloemkoolroosjes fijn en doe in een kom. Roer de Griekse yoghurt erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Rasp voor de Parmezaankoekjes de rest van de Parmezaanse kaas boven een bakje fijn en roer 1 tl bloem erdoor. Verhit 1 el olijfolie in een anti-aanbakpan en wrijf uit met een stukje keukenpapier. Maak van de helft van het kaasmengsel in de pan 4 kleine bergjes. Bak 30 sec. op middelhoog vuur. Keer het koekje met een paletmes of kaasschaaf om en bak nog 10 sec. Vorm een schuitje/rolletje van het kaaskoekje als het nog warm is (pas op, het is heet!) om een ronde vorm (bijv. de steel van een pureestamper). Laat afkoelen op een bord met keukenpapier. Maak er zo nog 4.

Snijd voor de salade de augurk in kleine blokjes van ca. ½ cm en snijd de bieslook fijn. Schep de augurk, bieslook, rucola en 1 el olijfolie in een kom om.

Maak voor het serveren met behulp van 2 lepels quenelles van de bloemkooltartaar. Schep een portie bloemkooltartaar op een lepel. Schep met de 2e lepel tartaar over door met de brede kant van de lepel in de holte te scheppen van de eerste lepel. Herhaal dit totdat u een mooie gladde vorm hebt. Leg de quenelle voorzichtig op het bord. Maak er nog 1 en leg ernaast.

Leg de rucolasalade en gerookte zalm naast de quenelles. Zet er 2 Parmezaankoekjes tegenaan en druppel er wat pesto omheen. Maak zo nog 3 borden op. Eet smakelijk!

Tip: als u dit voorgerecht tijdens het kerstdiner gaat serveren, is het fijn om zoveel mogelijk voor te kunnen bereiden. De mise en place noemen we dat. De bloemkooltartaar, pesto en Parmezaankoekjes kunt u een dag van tevoren maken. Bewaar de Parmezaankoekjes in een luchtdicht afsluitbaar bakje op een stukje keukenpapier zodat ze krokant blijven. Bewaar ook de pesto in een goed afsluitbare (weck)pot zodat het mooi frisgroen blijft. Geen kerststress dus met dit voorgerecht!