De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Crème caramel met gekaramelliseerde sinaasappel

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

175 g g suiker suiker
(+ 2 el extra)
3 sinaasappels sinaasappel

Voor de crème

200 ml ml volle melk volle melk
200 ml ml slagroom slagroom
0,5 vanillestokjes vanillestokje
35 g g eidooier eidooier
100 g g eieren ei
1 granaatappels granaatappel
(de pitjes)
2 takjes takje verse munt verse munt

Crème caramel met gekaramelliseerde sinaasappel

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

25 min
(24)

Bereidingswijze

+ Oventijd 60 min.

Spoel de souffléschaaltjes om met koud water en laat uitlekken.

Maak eerst de karamel voor op de bodem van de souffléschaaltjes. Verwarm 100 g suiker in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en blijf roeren tot alles suiker volledig is opgelost en je geen klontjes hebt. Laat de suiker langzaam karamelliseren. Schenk de karamel in de souffléschaaltjes en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Maak intussen de gekaramelliseerde sinaasappelschijfjes voor op de crème caramel. Verwarm voor de suikersiroop 2 el suiker met 1 el water tot de suiker is opgelost. Snijd 1 sinaasappel in dunne plakken en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer deze in met suikersiroop en bak in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer een half uur. De dikte van de plakjes bepaalt hoelang dit duurt.

Breng voor de crème de melk, slagroom en een half vanillestokje langzaam aan de kook. Schraap daarna het merg uit het vanillestokje en verwijder het stokje. Klop de eidooier, ei en de overgebleven 75 g suiker in een kom los en iets luchtig.

Schenk het warme melkmengsel al roerend op de eieren en giet daarna alles terug in de pan.
Verwarm tot de melk licht is gebonden en schenk de crème in een maatbeker. Schenk de crème daarna in de souffléschaaltjes boven op de karamel.

Zet de souffléschaaltjes in een diepe ovenschaal en vul deze met heet water tot een cm onder de rand zodat je souffléschaaltjes voor ¾ onder water staan. Bak de crème caramel in ca. 60 min. gaar. Haal de crème caramel vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Plaats de crème caramel vervolgens in de koelkast om volledig op te stijven.

Voor het serveren draai je elke crème om op een bord zodat de karamel bovenop komt. Het kan helpen als je met een mesje de zijkant iets los snijdt. Snijd de schil van 2 sinaasappel en snijd in dunne plakken. Garneer de crème caramel af met plakjes sinaasappel, granaatappelpitjes en munt.