De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Gevulde kalkoen met bacon, rozijnen, pompoen, paddenstoelen en kruiden

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

1 kalkoen kalkoen
2 uien ui
(gepeld)
200 g g spek spek
20 g g salie salie
20 g g rozemarijn rozemarijn
400 g g champignons champignon
1 pompoen pompoen
100 g g rozijnen rozijn
50 g g boter boter
olijfolie olijfolie
zout zout
peper peper
aluminiumfolie aluminiumfolie

Gevulde kalkoen met bacon, rozijnen, pompoen, paddenstoelen en kruiden

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

20 min
(45)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij de uien in ringen en snij de helft van het ontbijtspek in reepjes. Ris de blaadjes van de takjes salie en rozemarijn en hak de kruiden fijn. Halveer de grote paddenstoelen. Snij de pompoen in parten en verwijder de draderige binnenkant en pitten van de parten pompoen. Snij de helft van de parten in stukken van 4 cm en snij de rest van de parten pompoen in blokjes van 1 cm.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de uien, salie, rozemarijn en reepjes ontbijtspek 5 minuten aan. Voeg de kleine blokjes pompoen en paddenstoelen toe aan de pan en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en meng de rozijnen erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Leg de kalkoen in een braadslede en vul de holte van de kalkoen met het paddenstoelen-pompoenmengsel. Leg de kalkoen met de borst naar beneden, zo voorkomt u dat de borst droog wordt. Besprenkel de kalkoen met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel de blokjes boter over de kalkoen. Zet de braadslede in het midden van de oven en bak de kalkoen in circa 2 - 2,5 uur gaar. Bedruip de kalkoen elke 30 minuten met bakvet. Keer de kalkoen na 1,5 uur om en leg de overige ontbijtspek op de borst. Verdeel de stukken pompoen rondom de kalkoen in de ovenschaal en bak nog ongeveer 1 uur af om een krokante borst te krijgen.

Neem de kalkoen uit de oven en laat 10 minuten rusten, afgedekt onder aluminiumfolie. Serveer de kalkoen op een mooie schaal met de pompoenparten.

Tip: een kalkoen heeft over het algemeen 35-40 minuten per kilo bereidingstijd nodig. Heeft u een vleesthermometer? Controleer of het vlees gaar is door een thermometer in het dikste deel van de kalkoen te steken. Wanneer deze 65 graden aangeeft is de kalkoen mooi gaar en kunt u de kalkoen de oven halen.