De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Herfst | Konijnenbout uit de oven en knolselderijstamppot

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

8 plakken plak Prosciutto Prosciutto
10 g g basilicum basilicum
(verse)
4 konijnenbouten konijnenbout
4 el el olijfolie olijfolie
2 el el boter boter
400 ml ml witte wijn witte wijn
1 citroenen citroen
(gehalveerd )
1 bollen bol knoflook knoflook
5 sjalotten sjalot
(gepeld)
4 takjes takje tijm tijm
4 takjes takje rozemarijn rozemarijn
200 g g rode druiven rode druiven
6 aardappelen aardappel
(geschild)
0,5 knolselderij knolselderij
(geschild)
zout zout
peper peper
200 ml ml room room

Konijnenbout uit de oven met knolselderij-stamppot

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

1:05 h
(65)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de plakken prosciutto per 2 plakken deels over elkaar met daarop een aantal blaadjes basilicum. Bestrooi de konijnenbouten met wat peper. Leg vervolgens de konijnenbouten op de prosciutto en wikkel deze in.

Verhit 2 el olijfolie in een grove ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten goudbruin en zet het vuur uit. Doe de boter erbij en laat smelten. Blus af met de witte wijn en knijp de citroen uit boven de konijnenbouten. Bewaar de uitgeknepen citroenhelften voor de volgende stap.

Halveer de knoflookbol en sjalotten en leg deze samen met de uitgeknepen citroenhelften bij de konijnenbouten. Steek er hier en daar wat takjes tijm en rozemarijn tussen. Rooster de konijnenbouten in ca. 40 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

Draai de konijnenbouten halverwege de baktijd om en rooster nog eens 15 min. Voeg eventueel nog wat water toe en dek het af met aluminiumfolie als de konijnenbouten te snel verkleuren.

Controleer de gaarheid van de konijnenbouten. Als deze bijna goed is kunt u de trosjes druiven toevoegen en de laatste 10 min. in de oven verder laten garen en roosteren.

Bereid intussen de knolselderij-stamppot. Snijd de aardappels en knolselderij in grove stukken en breng aan de kook in ruim water met een snufje zout. Kook de aardappels en knolselderij in ca. 20-25 min. gaar. Giet de groente af, voeg een deel van de room en een scheut olijfolie toe en stamp tot een grove knolselderij-stamppot.

Serveer de konijnenbouten met de knolselderij-stamppot. Garneer met wat grove peper en rozemarijn.

VEGA TIP: vervang de konijnenbouten mmet prosciutto door oesterzwammen! Gebruik 400 g oesterzwammen en marineer met 4 el sojasaus, 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook (fijngesneden) en 4 takjes tijm. Bak samen met de sjalotten voor max. 30 min. in de oven.