Bereiding
Spoel de mosselen een aantal keer met koud water. Laat ze daarna een tijdje in een bak met koud water liggen. Zo weekt het zand los en kunnen de open mosselen hun schelp sluiten. Mosselen die niet sluiten kunt u een tikje geven, dan sluiten ze vaak wel. Doen ze dit niet of zijn ze zwaar? Gooi ze dan weg, net als kapotte mosselen. Waarschijnlijk zit er dan te veel zand in.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de uien, pompoen en paprika’s hierin zacht en glazig aan. Voeg vervolgens de knoflook en geraspte gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de komijnpoeder, kurkumapoeder, kaneelpoeder en cayennepeper toe en verwarm kort om de smaken vrij te laten komen. Giet als laatste de tomatenblokjes, groentebouillon en kikkererwten erover. Breng aan de kook en laat 10 min. sudderen.
Snijd de witvis in grove stukken en bak deze in een koekenpan met olijfolie aan 1 kant lichtbruin aan. Voeg de vis samen met de mosselen toe aan de stoofpot. Laat in ca. 5 min. gaar worden. Breng de stoofpot op smaak met honing, zout en peper.
Serveer de Marokkaanse visstoof in diepe borden. Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel en koriander.
VEGA TIP: vervang de witvis en mosselen door bloemkoolroosjes. Laat in ca. 5 min gaar worden.