De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Meringue-kerstboomtaart met roodfruit

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

2 el el citroensap citroensap
5 eieren ei
300 g g suiker suiker
(fijn en wit)
400 ml ml slagroom slagroom
2 zakjes zakje vanillesuiker vanillesuiker
400 ml ml aardbei-taartvulling aardbei-taartvulling
500 g g rood fruit rood fruit
(zoals frambozen, bramen, rode bessen, aardbeien en bosbessen)
takjes takje rozemarijn rozemarijn
(of munt)
2 el el poedersuiker poedersuiker

Meringue-kerstboomtaart met rood fruit

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

20 min
(148)

Bereidingswijze

1,5 uur in de oven & ca. 1,5 uur afkoelen

Verwarm de oven voor op 85 graden.

Teken met een potlood 6 cirkels (van groot naar klein) op de vellen bakpapier. Begin met één cirkel met een doorsnede van 24 cm, daarna één van 20 cm en vervolgens één van 16 cm, 12 cm, 8 cm en 5 cm. Leg de vellen bakpapier op de bakplaten.

Veeg een grote mengkom schoon met 1 el citroensap. Splits de eieren en vang de eiwitten op in de mengkom. Klop de eiwitten met een mixer wit en schuimig. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel de suiker toe, terwijl u de eiwitten blijft mixen. Klop, als alle suiker door het mengsel zit, het geheel nog 10 minuten tot het een glad, dik en glanzend mengsel is. Er mogen geen suikerkorrels meer te voelen zijn.

Spatel de rest van het citroensap voorzichtig door de meringue. Verdeel het meringuemengsel over de verschillende cirkels en maak met de bolle kant van een lepel cirkels van ca. 1 cm dik. Schuif de meringuecirkels in de oven en laat ze in ca. 1,5 uur garen en uitdrogen.

Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier met behulp van een pollepel. Laat de meringue in de oven helemaal afkoelen.

Klop intussen de slagroom met vanillesuiker stijf. Roer de taartvulling los in een kommetje. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken wat kleiner.

Leg de grootste cirkel meringue op een mooie platte serveerschaal, schep een deel van de slagroom erop en schep daar voorzichtig wat taartvulling en roodfruit op. Leg een tweede meringuecirkel op de eerste en schep wat slagroom, taartvulling en fruit erop. Herhaal dit tot alle cirkels gebruikt zijn en bouw er een mooie kerstboomvorm van.

Decoreer de meringue-kerstboomtaart met de takjes kruiden en rest van het fruit. Strooi de boom net voor het serveren met de poedersuiker.