Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Week de rozijnen in 3 el sinaasappelsap tot gebruik.
Vet 3 ovale springvormen in met zonnebloemolie en bekleed de bodem met bakpapier. U kunt uiteraard ook 3 ronde springvormen gebruiken.
Meng het zelfrijzend bakmeel, volkoren bloem, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in een kom.
Houd ½ tl sinaasappelrasp apart voor de frosting. Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een dik en schuimig geheel. Schenk hier al kloppend de zonnebloemolie bij en voeg ook de sinaasappelrasp en gemberrasp toe.
Voeg het bloemmengsel in 2 delen toe aan het eimengsel en roer voorzichtig door. Voeg de wortel en geweekte rozijnen toe aan het beslag en spatel nog eens door.
Verdeel het mengsel over de 3 springvormen. Bak in 30-35 min. goudbruin en gaar. Controleer of de carrot cake gaar is met een satéprikker. Steek deze midden in de cake, als de prikker er schoon uit komt dan is de carrot cake gaar.
Laat de carrot cakes 5 min. in de springvormen afkoelen en haal ze er daarna uit. Laat volledig afkoelen op een rek.
Maak intussen de frosting voor de carrot cake door roomkaas, roomboter, poedersuiker, het bewaarde sinaasappelrasp en citroensap luchtig te kloppen.
Snijd de carrot cakes bij, zodat ze eivormig worden.
Schep op iedere carrot cake een goede hoeveelheid frosting en verspreid gelijkmatig. Stapel de cakes vervolgens op en besmeer de zijkant met de overige frosting, dit hoeft niet heel nauwkeurig te gebeuren.
Bedek de zijkanten van de spicy carrot cake met gekleurde wortelsliertjes. Strooi de fijngehakte pistachenoten over de bovenkant en versier met dragee paaseitjes.
Garneer met een takje munt en geniet van uw smakelijke spicy carrot cake!