De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Steak tartaar met krokante kappertjes en home made patat

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

4 stukken stukje tartaartjes tartaar
4 eieren ei
4 el el mosterd mosterd
2 el el kappertjes kappertje
1 uien ui
6 augurken augurk
1 bosjes bosje radijs radijs
4 wortels wortel
1 bosjes bosje groene asperges groene asperges
100 ml ml zonnebloemolie zonnebloemolie
2 el el olijfolie olijfolie
2 el el peterselie peterselie
(fijngesneden)
10 el el mayonaise mayonaise
0,25 salamiworsten salamiworst
6 aardappelen aardappel
(grote)
zout zout

Steak tartaar met krokante kappertjes en home made patat

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

25 min
(3)

Bereidingswijze

Laat de kappertjes uitlekken. Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan, leg de kappertjes in de pan en frituur deze tot ze uitgebruist zijn. Schil de worteltjes en snij deze in 4 parten. Snij ook de radijsjes in parten en halveer de asperges. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenten2 minuten op middelhoog vuur.Snij de ui, augurk en de peterselie heel fijn. Snij de salami in hele kleine stukjes en meng dit met de mayonaise.

Boen de aardappelen met schil goed schoon en snij ze eerst in plakken, om er daarna repen van te snijden. Dompel de reepjes aardappel even in koud water om het zetmeel af te spoelen en laat de aardappelreepjes drogen, of dep ze af met keukenpapier. Verwarm de frituurpan op 140 graden. Frituur de patat ongeveer 4 tot 5 minuten. Leg deze slappe frietjes daarna op keukenpapier om te laten drogen. Zet de frituurpan nu op de hogere stand van 180 graden en bak de patat ongeveer 2 tot 3 minuten, totdat deze mooi knapperig en goudgeel is.Leg de patat nogmaals op keukenpapier, dep af en bestrooi de patat naar smaak met wat zout.

Verdeel de steak tartaar over de borden. Leg hier de fijn gesneden ui, augurk en peterselie ieder los bij en daarnaast een toef mosterd. Scheid de eieren en gebruik enkel de eidooiers. Leg een eidooier en de gefrituurde kappertjes op de steak tartaar. Serveer de groenten en de zelfgemaakte patat met salami-mayonaise erbij.