De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Thaise eendenwok met groene curry

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

2 tenen teen knoflook knoflook
2 cm cm gember gember
450 g g eendenwokvlees eendenwokvlees
0,5 rode paprika rode paprika
1 uien ui
1 gele paprika's gele paprika
150 g g snijbonen snijboon
200 g g wortels wortel
0,5 broccoli broccoli
100 g g taugé taugé
75 g g bamboescheuten bamboescheuten
(uit pot)
0,5 el el koriander koriander
(gedroogd)
1 limoenen limoen
4 el el Thaise groene curry pasta Thaise groene curry pasta
425 ml ml kokosmelk kokosmelk
250 g g jasmijnrijst jasmijnrijst
50 g g gebakken uitjes gebakken uitjes

Thaise eendenwok met groene curry

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

25 min
(15)

Bereidingswijze

Kook de snijbonen 5 minuten en spoel ze af met koud water. Pel de knoflook en snij deze fijn. Schil de gember en snij in heel dunne plakjes. Zet dit naast het eendenwokvlees klaar. Snij de peper in dunne ringen. Pel de ui en snij in dunne parten. Snij de paprika door, verwijder zaadjes en snij hem dan in reepjes. Snij de snijbonen in stukken van ca. 3 cm. Schil de wortelen, snijin dunne plakjes. Maak kleine roosjes van broccoli. Laat de bamboescheuten en taugé uitlekken en snij de bamboescheuten in stukjes.

Verhit 2 el olie in een wok. Bak eerst de knoflook en de gember. Voeg als alles geurig is het eendenwokvlees toe en bak dit 3 minuten, schep steeds om. Neem het vlees uit de wok veeg de wok schoon met keukenpapier en verhit de rest van de olie.

Bak nu achtereenvolgens de peper en de ui. Voeg de paprika toe. Schep goed om. Voeg de snijbonen en de wortel toe en schep weer goed om. Laat 1 minuut bakken op hoog vuur. Schep een paar keer om. Voeg de broccoli toe en een paar eetlepels water. Bak 2 minuten en schep daarbij een paar keer om.

Voeg taugé, bamboescheuten en korianderkruiden toe. Roer de currypasta erbij en laat het even bakken. Blus af met de kokosmelk en breng aan de kook.

Rasp de schil van de limoen erboven, snij de vrucht door en pers het sap erboven uit. Voeg dan het eendenvlees toe en laat samen even goed doorkoken. Schep weer flink door.

Verdeel de curry over 4 borden en voeg naar smaak koriander toe. Serveer met gekookte jasmijn rijst, bestrooid met een eetlepel gebakken uitjes.