De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Tiramisu dripcake met meringue topping

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

6 eieren ei
200 g g suiker suiker
120 ml ml espresso's espresso
170 g g bloem bloem
1 el el bloem bloem
1 tl tl bakpoeder bakpoeder
3 el el pure chocolade pure chocolade
(schaafsel)

Voor de mascarpone room

500 ml ml slagroom slagroom
170 g g poedersuiker poedersuiker
500 g g mascarpone mascarpone
50 g g zachte boter zachte boter
4 el el espresso's espresso

Voor de mokka drip

60 ml ml koffie koffie
(sterk)
250 ml ml slagroom slagroom
180 g g chocolade chocolade
(in stukjes gehakt)

Voor de meringue topping

70 g g suiker suiker
1 el el bloem bloem

Garnering

chocolade chocolade
(stukjes)
frambozen framboos
(vers)

Tiramisu dripcake met meringue topping

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

1:10 h
(241)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de springvormen met bakpapier.

Breek de 5 eieren en splits 1 ei, bewaar het eiwit voor de meringue. Klop met een handmixer de 5 eieren en 1 eidooier goed door elkaar. Voeg de suiker en espresso in delen toe en klop het mengsel voor ca. 15 minuten tot het schuimig en licht is en in volume verdrievoudigd.

Zeef de droge bestandsdelen, bloem, bakpoeder en pure chocolade schaafsel. Spatel met een houten lepel voorzichtig door het mengsel. Het mengsel moet luchtig en schuimig blijven.
Verdeel het beslag over de 3 springvormen en schuif ze in de oven. Bak de taarten in ca. 20 minuten gaar. Test met een satéprikker of het gaar is. Er mag geen beslag meer aan zitten wanneer deze in de taarten wordt geprikt.

Laat de taarten 5 minuten in de springvormen afkoelen en laat ze dan zonder springvorm helemaal afkoelen op een rooster.

Voor de mascarpone crème:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer de mascarpone los met de boter en klop in delen door de slagroom met de espresso.

Leg de een taart op een plateau. Bestrijk met 1/3 deel van het mascarpone roommengsel. Herhaal met een 2e taart en dek af met de 3e taart. Bestrijk de buitenkant van de taart dun met de overgebleven crème. Laat de taart ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

Voor de drip rand:
Verwarm de koffie en room tot ze net koken en schenk op de chocolade. Roer goed door tot een gladde massa. Test even langs de rand van een omgekeerd schaaltje of het mengsel een goed drip effect geeft. Is het te dun? Laat het mengsel dan wat afkoelen.

Schenk de chocolade in een spuitfles. Spuit druppels van het mengsel langs de rand van de koude taart, zodat ze naar beneden druppelen. Verdeel de rest van de chocolade op de bovenkant van de taart en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Laat ca. 30 minuten in de koelkast opstijven.

Voor de meringue topping:
Veeg een kleine mengkom vetvrij met wat keukenpapier. Klop met de mixer (gardes ook vetvrij) op de hoogste stand in 4 minuten het eiwit en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met het bloem en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als u mooie pieken kunt maken en de kom op z’n kop kunt houden is de meringue stijf genoeg. Schep een mooi bergje meringue op de taart en brand met een keukenbrander de pieken lichtbruin. Decoreer met stukjes chocolade en verse frambozen.