De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Witlof met ham en kaas uit de oven

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

witlof witlof
12 stronken stronk witlof witlof
12 plakken plak ham ham
120 g g boter boter
40 g g bloem bloem
250 ml ml melk melk
250 g g geraspte kaas geraspte kaas
600 g g aardappelen aardappel
6 takjes takje peterselie peterselie
zout zout
peper peper

Witlof met ham en kaas uit de oven

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

40 min
(79)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de onderkant van de stronken witlof. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de witlof 8 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Rol elk stuk witlof in een plakje ham.

Maak een bechamelsaus. Laat 40 g boter smelten in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut zachtjes garen. Blijf steeds roeren. Verwarm de melk en voeg die in 3 delen toe aan het bloem-botermengsel. Roer goed door tot een glad mengsel voordat je de rest van de melk toevoegt. Laat 1 minuut zachtjes koken. Meng de helft van de kaas door de bechamelsaus en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Leg de ingepakte witlof in een ingevette grote ovenschaal. Giet de warme bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de witlof 15 minuten in de oven. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelstukken in weinig water met een snufje zout in 15 minuten gaar. Giet het water af en laat met het deksel op de pan uitdampen.Smelt de rest van de boter. Snij de peterselie fijn en roer dit door de gesmolten boter samen met een snufje zout en peper.

Serveer de gegratineerde witlof met ham en kaas met de gekookte aardappelen en peterselieboter.