De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Cadeautaart

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

Benodigdheden voor deeg

1 el el bloem bloem
(om te bestuiven)
450 g g roomboter roomboter
(op kamertemperatuur + extra om in te vetten)
3 pakken pak cakemix cakemix
12 eieren ei
150 ml ml melk melk
2 mandarijnen mandarijn
(geraspt)
250 g g noten noten

Voor de mandarijnen roomkaasglazuur

400 g g roomkaas roomkaas
250 g g roomboter roomboter
(op kamertemperatuur)
1 mandarijnen mandarijn
(uitgeperst)
1 zakjes zakje vanillesuiker vanillesuiker
zout zout
200 g g poedersuiker poedersuiker
(gezeefd)

Voor het laagje in de cake

6 el el bosvruchtenjam bosvruchtenjam

Cadeautaart

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

45 min
(60)

Bereidingswijze

+ 70 min. oventijd + 2 ¾ uur wachttijd

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Vet de cakevormen in en bestuif met bloem. Bekleed de bodems met bakpapier.

Mix de boter in een ruime kom met een mixer en voeg de cakemix, eieren, melk en mandarijnrasp toe. Mix 1 minuut op lage stand door. Mix vervolgens 2 minuten op de hoogste stand. Spatel na het mixen met een spatel of lepel met de hand de pepernoten door het beslag.

Vul beide bakvormen tot net over de helft en plaats beide cakes in het midden van de voorverwarmde oven naast elkaar. Bak de kleinste cake gaar in 50 minuten en de grootste cake in 65 á 70 minuten gaar. Steek in het midden van de cake een satéprikker om te zien of de cake gaar is. De cake is gaar als de prikker schoon uit de cake komt. Laat de cakes vervolgens 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.

Maak intussen het roomkaasglazuur. Mix met een mixer de roomkaas, boter, mandarijnsap, vanillesuiker en snuf zout glad tot een glad mengsel. Voeg al mixend de poedersuiker erdoor. Zet vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast tot gebruik.

Snijd de bolle kant van de beide cakes af en draai de cakes om, zodat de gladde kant bovenop komt. Snijd beide cakes horizontaal doormidden en besmeer de binnenkant met de jam. Plaats de cakes vervolgens weer op elkaar.

Stapel de grote cake en de kleine cake op zijn kop op. Bovenop ligt de platte onderkant. Zo is de bovenkant van de taart recht.

Bestrijk beide cakes rondom met een dun laagje glazuur en strijk glad met een mes. Zet de taart vervolgens 30 minuten in de koelkast zodat het glazuur stijf kan worden. Herhaal met nog een laag glazuur.

Maak een kruis over de 2 cakes met de speculoos koekjes. Het lint zal hier overheen gaan.

Plaats de cake op een passend bord. Knip het lint vervolgens in 2 stukken van 45 cm en leg deze kruislings over de koekjes op de grootste cake heen. Duw de onderkanten van het lint voorzichtig onder de cake, zodat deze niet meer te zien zijn.

Plaats de kleine cake schuin op de grote cake. Knip nog een stuk lint in 2 stukken van 35 en 45 cm. Strik in het langste stuk lint in het midden een grote strik. Leg de linten kruislings losjes over de kleinste cake heen met de strik bovenop. Duw de uiteinden onder de cake.

Versier de onderkanten van de cakes rijkelijk met strooigoed.

Tip: geen vierkante bakvormen in huis? Gebruik dan 2 ronde. Maak 2 keer het beslag in plaats van 3 keer en snijd uit de ronde vormen 2 vierkanten. 1 kleine en 1 grote. Gebruik ca. 1/3 deel van het glazuur wat overblijft als extra laagje in de taart onder de jam.