De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Gefrituurde Japanse garnalen met gestoomde groenten

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

150 g g wortels wortel
8 lente-uien lente-ui
1 paksoi paksoi
250 g g kastanjechampignons kastanjechampignon
150 g g sperziebonen sperziebonen
100 g g taugé taugé
(uit pot)
2 el el sesamzaad sesamzaad
100 ml ml tempura garnalen tempura garnalen
8 el el Japanse sojasaus Japanse sojasaus
2 el el rijstazijn rijstazijn
100 ml ml groentebouillon groentebouillon
150 g g chowmein noodels chowmein noodels
frituurolie frituurolie

Gefrituurde Japanse garnalen met gestoomde groenten

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

20 min
(7)

Bereidingswijze

Schil de wortelen en snij in stukken van ca. 5 cm. en vervolgens in de lengte in dunne plakjes. Snij de onderkant van 6 lente-uitjes en snij ze in 8 stukjes van 8 cm. Snij de onderkant van de paksoi en breek de bladeren los. Spoel eventueel zand af en laat de bladeren uitlekken. Snij de onderkant van elke steeltje kastanje champignon en kerf een kruis in de hoed. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Laat de taugé uitlekken.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot lichtbruin en geurig. Doe in een kommetje en laat afkoelen. Snij de laatste 2 lente-uitjes eerst in 5 cm. lange stukjes en vervolgens in heel dunne reepjes. Meng de sesam-sojasaus met de rijstazijn en groentebouillon.

Verhit de frituurolie tot 180°C. Leg de wortelen, lente-ui, paksoi bladeren, sperziebonen en kastanje champignons in een stoommand en stoom ze in 5 minuten knapperig gaar. Stoom de laatste 2 minuten de taugé mee. Frituur in die tijd de garnalen gaar en laat ze even uitdruipen op keukenpapier.

Verdeel de hete groenten over 4 kommen en giet over elke kom drie eetlepels saus. Garneer met sesamzaadjes. Zet de rest van de sesam-sojasaus in een mooi kommetje op tafel. Leg de garnalen op de bordjes en strooi er de reepjes lente-ui over. Garneer eventueelmet mooi gesneden plakjes komkommer. Serveer metin groentebouillon gegaarde noodles.