De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Thaise beefsalade

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

1 rode paprika rode paprika
200 g g runderlap runderlap
zout zout
peper peper
2 el el zonnebloemolie zonnebloemolie
200 g g Chinese kool Chinese kool
3 el el sojasaus sojasaus
0,5 tl tl suiker suiker
3 limoenen limoen
200 g g sperziebonen sperziebonen
50 g g pinda's pinda's
1 mango mango
1 komkommer komkommer
15 g g munt munt
15 g g basilicum basilicum
0,5 el el koriander koriander
(gedroogd)

Thaise beefsalade

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

20 min
(34)

Bereidingswijze

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen, dep droog en bestrooi met zout en peper. Bak de biefstuk op hoog vuur in de hete olie aan beide kanten 2 minuten. Laat afkoelen op een snijplank.

Snij de Chinese kool in heel dunne reepjes. Halveer de peper en verwijder de zaadjes. Snij de peper in heel dunne halve ringen. Maak een dressing van de sojasaus, suiker en het sap van de 3 limoenen. Meng 2/3e van de dressing met de gesneden Chinese kool en peper.

Snij de puntjes van de sperziebonen. Kook ze dan in 5 minuten net niet gaar. Spoel ze onder koud water af tot ze koud zijn. Snij ze daarna in stukjes van 1 cm.

Schil de mango. Snij het vruchtvlees van de pit en snij het in mooie stukjes. Snij de komkommer in de lengte door. Verwijder met een theelepel de zaadjes. Halveer de stukken komkommer nog een keer in de lengte. Snij elk stuk schuin in dunne stukjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en basilicum. Hak ze grof en voeg de koriander toe. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze daarna grof. Snij de biefstukjes in dunne plakken.

Stel nu de salade samen: meng de sperzieboontjes, mango en komkommer met de Chinese kool. Verdeel dit over vier borden. Strooi de kruiden erover. Leg de biefstukreepjes hier op en besprenkel met de rest van de dressing. Strooi er als laatste de geroosterde pinda’s over.