De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Romige champignons met gepocheerd ei en garnalen

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

350 g g champignons champignon
2 tenen teen knoflook knoflook
800 ml ml water water
150 ml ml witte balsamicoazijn witte balsamicoazijn
3 el el olijfolie olijfolie
100 ml ml witte wijn witte wijn
100 g g boter boter
2 sneetjes sneetje wit brood wit brood
4 eieren ei
100 g g garnalen garnalen
1 el el bieslook bieslook
(fijngesneden)
1 basilicum basilicum
(plantje)
zout zout
peper peper

Romige champignons met gepocheerd ei en garnalen

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

40 min
(49)

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olie in een pan en bak hierin de hele champignons op hoog vuur. Snij 2 teentjes knoflook in dunne plakjes en voeg dit bij de champignons, bestrooi met zout. Blijf tussendoor omscheppen. Wanneer de champignons gaar zijn, afblussen met 1 dl witte wijn. Breng op smaak met peper. Blijf de champignons vervolgens smoren tot deze krimpen en het vocht is verdampt. Draai vervolgens het vuur laag en voeg 50 gram boter toe, laat het geheel smelten zodat er een jus ontstaat. Hak 1 eetlepel bieslook fijn en voeg dit toe aan de champignons. Haal hierna de pan van het vuur en voeg de garnalen toe aan de champignons.

Breng 8 dl water aan de kook. Zet het vuur uit wanneer het kookt en voeg 1,5 dl witte balsamico-azijn toe. Pocheer de vier eieren één voor één in de pan met water en balsamicoazijn (zie de instructievideo).

Laat het ei in 5 minuten gaar worden en herhaal dit bij de rest. Verwarm het water tussendoor wanneerdit te snel afkoelt. Haal de eieren als deze klaar zijn uit het water.

Snij de korsten van het witte brood. Snij het brood vervolgens in blokjes van een halve centimeter. Verhit een klont boter in een pan. Leg de blokjes brood vervolgens in de pan en bak deze tot ze licht verkleuren, voeg een beetje zout toe. Blijf voortdurend omscheppen tot de croutons knapperig zijn.

Leg op ieder bord een paar blaadjes basilicum. Verwarm de champignons en garnalen kort en verdeel deze vervolgens over de borden. Leg hier bovenop het gepocheerde ei. Bestrooi het gerecht met de croutons en decoreer met een paar kleine basilicumblaadjes. Druppel als laatst de jus over het gerecht.