De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Zalmtaartje gevuld met een gepocheerd ei en avocadomousse

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

4 eieren ei
50 ml ml azijn azijn
2 avocado's avocado
1 citroenen citroen
1 sjalotten sjalot
(, gepeld)
10 g g peterselie peterselie
400 g g gerookte zalm gerookte zalm
1 ambachtelijke bol met zonnebloempitten ambachtelijke bol met zonnebloempitten
zout zout
peper peper

Zalmtaartje gevuld met een gepocheerd ei en avocadomousse

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

20 min
(32)

Bereidingswijze

Zet een pan met een laag water van 6 centimeter op. Voeg de azijn en wat zout toe aan het water en breng aande kook. Breek 4 eieren in kleine kopjes en bekleed een bord met keukenpapier. Draai het vuur laag, totdat hetwater kleine belletjes heeft. Het water mag niet hard koken. Maak met een pollepel een draaikolk in het hete water, schenk een ei in het kolkje en pocheer het ei 3 minuten. Schep het gepocheerde ei met een schuimspaanuit het water en leg op wat keukenpapier. Herhaal deze stappen met de resterende eieren.

Halveer de avocado, verwijder de pit met een scherp mes en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer hetvruchtvlees glad met een staafmixer. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de sjaloten hak de peterselie heel fijn. Meng de sjalot, peterselie en het citroensap door de gepureerde avocado met eenvork. Breng op smaak met zout en peper.

Bekleed de vier kommetjes met plastic folie. De folie mag ruim over de randen uitsteken. Verdeel vervolgensde zalm over het plastic folie en laat de zalm over de randen uitsteken.

Schep in elk kommetje een lepel avocadomousse en verdeel daarna de gepocheerde eieren. Vul tot slot hetkommetje verder tot de rand met de avocadomousse en druk goed aan. Vouw de zalm die uitsteekt over deranden van het kommetje terug over de avocadomousse.

Keer elk kommetje om op een bord, verwijder de folie en serveer.

Tip: garneer de zalmtaartjes met dille en basilicum