De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Avocado-sandwich met Schotse zalm en gepocheerd ei

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

1 komkommer komkommer
100 ml ml witte balsamicoazijn witte balsamicoazijn
1 tl tl suiker suiker
4 avocado's avocado
1 citroenen citroen
4 eieren ei
100 g g zalm zalm
10 g g tuinkers tuinkers
zout zout
peper peper

Avocado-sandwich met Schotse zalm en gepocheerd ei

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

20 min
(24)

Bereidingswijze

Snij de harde onder- en bovenkant van de komkommer af. Maak met een kaasschaaf lange plakken van de komkommer. Verwarm 80 ml witte balsamicoazijn met 100 ml water en de suiker in een pannetje. Voeg de komkommerplakken toe zodra de suiker in het kookvocht is opgenomen en laat de komkommerplakken 2 minuten koken met het deksel op de pan. Breng de komkommer op smaak met zout en peper.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil met een lepel. Zorg dat u twee mooie halve avocado’s heeft, zodat u deze kunt gebruiken als ‘sandwich’. Pers de citroen uit en besprenkel de avocado’s met het citroensap. Zo blijven ze mooi groen.

Breng 6 centimeter water aan de kook in een kleine pan en voeg de overige witte balsamicoazijn toe aan het kokende water. Zet het vuur zacht. Breek 4 eieren boven 4 kleine kopjes. Bekleed een bord met een vel keukenpapier. Maak met een lepel een draaikolkje in de pan, giet het ei in het kolkje en pocheer het ei 2 tot 3 minuten. Schep het ei met een schuimspaan uit de pan en leg het op het bord met keukenpapier. Herhaal dit met de resterende drie eieren.

Leg 4 gehalveerde avocado’s op een plank. Verdeel de ingemaakte komkommer, zalm en de vier gepocheerde eieren over de avocado’s. Knip de tuinkers los en verdeel over de gepocheerde eieren. Breng op smaak met peper en zout. Dek de gevulde avocado’s af met de overgehouden vier halve avocado’s en serveer direct!

Tip: vindt u eieren pocheren te ingewikkeld? U kunt deze avocado-sandwich ook met een gekookt eitje beleggen!

1 aanbiedingen

 Biologische komkommer Biologische komkommer
Biologische komkommer
22.04 - 28.04
PER STUK
1.19
0.79