« Terug

Stamppot van prei en witte bonen

Groente & fruit

Like Voeg toe aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

35 min.
(34)
Bereidingstijd
Moeilijkheid
34 Likes
Print Mail

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies moeten worden toegestaan om favorieten op te slaan.

Bereiding

Kooktijd: 35 min.

Verwijder de uiteinden van het wit en groen van de prei. Snij vervolgens in de lengte, vanaf het midden van het witte deel naar het groene deel de prei in.
Was dan het zand uit de bladeren. Snij de prei vervolgens in ringen van 2 cm. Verwarm 40 g boter. Voeg de prei en een paar el water toe. Doe het deksel op de pan en laat de prei 15 minuten zachtjes stoven. Schil intussen de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen met deksel in 15 minuten gaar in weinig water en een snufje zout. Laat een minuut uitdampen. Giet de inhoud van de pot witte bonen in de zeef en vang de tomatensaus op.
Verhit 20 g boter en bak de braadworst in 12 minuten rondom bruin en gaar. Neem de worst uit de pan. Giet de opgevangen tomatensaus in de bakpan
samen met de mosterd en 100 ml water en kook al roerend in tot een lekkere jus. Giet de melk bij de aardappelen, breng aan de kook op hoog vuur en voeg de witte bonen en prei toe. Stamp tot een grove puree en verwarm door. Breng op smaak met zout en flink wat versgemalen peper. Scheur de blaadjes basilicum erover. Verdeel over 4 borden. Serveer met de worst en jus.