De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Ribkarbonaadjes met munt-peterseliedressing en zoete aardappelpuree

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

700 g g ribkarbonades ribkarbonade
4 rode uien rode ui
40 g g kruidenroomkaas kruidenroomkaas
800 g g zoete aardappelen zoete aardappel
165 g g crème fraîche crème fraîche
1 citroenen citroen
25 g g bieslook bieslook
(fijngesneden)
1 tl tl mosterd mosterd
6 el el olijfolie olijfolie
zout zout
peper peper
25 g g peterselie peterselie
25 g g munt munt
aluminiumfolie aluminiumfolie

Ribkarbonaadjes met munt-peterseliedressing en zoete aardappelpuree

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

45 min
(9)

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden.

Laat de ribkarbonades buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.Haal het buitenste schilletje van de uien. Snij het onderste kontje van de uien en snij de bovenkant kruisvormig in. Snij niet verder dan tot van de ui. Zet ze rechtop op bakpapier op een bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, zout en peper. Bak de uien 10 minuten in de oven.Meng 40 g crème fraîche met 40 g kruidenkaas. Verdeel het crème fraîche-mengsel over de warme uien en bak ze nogmaals 10 minuten in de oven.

Schil en kook intussen de zoete aardappelen. Kook de aardappelen in licht gezouten water in ca. 12 minuten. Controleer of de aardappelen gaar zijn door erin te prikken met een vork. Giet ze af en laat ze droogstomen. Stamp de zoete aardappelen fijn met 125 g crème fraîche en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Pers een helft van de citroen uit. Breng de puree verder op smaak met citroensap.

Doe de peterselie en munt met 40 ml olijfolie in een hoge beker voor een staafmixer. Pureer de kruiden en de olie met een staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper.Breng de ribkarbonades op smaak met zout en peper. Verwarm 4 el olijfolie in een koekenpan. Laat de pan goed heet worden. Bak de ribkarbonades in 4 minuten rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie. Snij de bieslook fijn.

Serveer de ribkarbonades met de munt-peterseliedressing, de gepofte uien en de zoete aardappelpuree. Garneer met de bieslook.