De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Eendenborstfilet met sherry-sinaasappelsaus en gevulde koolrolletjes

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

4 eendenborstfilets eendenborstfilet
2 uien ui
3 tenen teen knoflook knoflook
20 g g boter boter
10 g g tijm tijm
2 sinaasappels sinaasappel
(schoongeboend)
300 ml ml sherry sherry
500 g g rode bieten rode biet
500 g g wortels wortel
2 el el olijfolie olijfolie
8 groene koolbladeren groene koolbladeren
1 zakjes zakje Instant puree Instant puree
500 ml ml melk melk
200 g g oude kaas oude kaas
zout zout
peper peper
aluminiumfolie aluminiumfolie

Eendenborstfilet met sherry-sinaasappelsaus en gevulde koolrolletjes

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

40 min
(51)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de eendenborstfilets in de huid kruislings in. Bak de filets zonder olie of boter 5 minuten op de huidkant en 1 minuut op de vleeskant. Haal de filets uit de pan en laat ze afkoelen in een ovenschaal.Vang het vet dat bij het bakken van de filets is vrijgekomen op in een klein steelpannetje.

Verwijder de buitenste schil van de uien en knoflook. Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Bak ze op laag vuur aan in het steelpannetje met het overgehouden vet en 20 gram boter.Ris de blaadjes tijm van de takjes. Rasp de schil van de sinaasappels en pers deze uit. Voeg de rasp en het sap samen met de sherry en tijm bij de uien en knoflook. Laat de saus 20 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Snij intussen de bieten in parten en verdeel ze samen met de wortelen over een bakplaat. Besprenkel de groenten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster deze 20 minuten in de oven.Haal 8 bladeren van een kool. Snij de taaie nerf uit ieder blad en dompel de bladeren onder in kokend water.

Maak de instant puree met warme melk. Spatel de helft van de geraspte oude kaas door de puree. Leg de koolbladeren uit op je werkblad. Verdeel de puree over de bladeren en rol ze vervolgens op. Leg de koolrolletjes in een ovenschaal en verdeel er de resterende geraspte oude kaas over. Zet de koolrolletjes 10 minuten in de oven samen met de eendenborstfilets.

Laat de eendenborstfilets 5 minuten onder aluminiumfolie rusten, voordat je ze serveert. Serveer de eendenborstfilets met de bieten, wortelen, koolrolletjes en de sherry-sinaasappelsaus.