De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Geroosterde bospeen met zwarte bonen en mosterd

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Sandra Ysbrandy
Sandra Ysbrandy
Welkom! Mijn naam is Sandra Ysbrandy en ik ben een onwijze fan van groente. Het advies is om dagelijks minimaal 200 gram groenten te eten. Maar liever nog meer! Kook je mee? Eet smakelijk!

Ingrediënten

wortels wortel
(bosje)
extra vierge olijfolie extra vierge olijfolie
peper peper
zout zout
2 uien ui
(in ringen)
100 g g roomboter roomboter
400 ml ml volle melk volle melk
1 kg kg pastinaken pastinaak
cayennepeper cayennepeper
(snuf)
400 zwarte bonen zwarte bonen
(in blik)
1 el el mosterd mosterd
(grof)
koriander koriander
(bosje)

Geroosterde bospeen met zwarte bonen en mosterd

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

40 min
(111)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de wortels los van de bos maar laat een klein stukje van het loof (1 cm) zitten. Boen de wortels goed schoon. Snijd de dikke exemplaren een keer in de lengte doormidden. Leg de wortels in een ovenschaal. Giet er olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de wortels beetgaar zijn.

Doe 10 gr roomboter in de pan en bak de uienringen in 20 tot 25 minuten op laag vuur goudbruin. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat, om te voorkomen dat ze verbranden. De uien karamelliseren en worden heerlijk zoet. Breng op smaak met zout en peper.

Breng de melk aan de kook met een snuf zout. Schil en snijd de pastinaak in blokjes en kook in 10 minuten gaar in de melk. Giet af en vang het vocht op. Misschien heeft u dit nog nodig om de puree smeuïg te maken. Voeg 50 g boter toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met de cayennepeper en zout.

Laat in een steelpan 40 g roomboter smelten. Voeg de uitgelekte zwarte bonen toe. Roer de mosterd erdoorheen. Warm een paar minuten door. Dit is je mosterd-boter die je later over het gerecht kan druppelen.

Schep de pastinaakpuree op de borden. Verdeel de zwarte bonen over de puree. Leg de wortels en de gekaramelliseerde uienringen er bovenop. Druppel nog wat mosterd-boter over het gerecht. Lekker met verse koriander.

Tip: de schil van de pastinaak hoeft u niet weg te gooien! U kunt er heerlijke chips van maken! Giet een klein laagje olie in een pan met een klein oppervlak (anders moet u te veel olie gebruiken). Verhit tot 180 graden en frituur de schillen in gedeeltes goudbruin en krokant.