De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
IJstaart met tropische vruchten

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

100 g g witte chocolade witte chocolade
1 roombotercake roombotercake
8 el el frambozenjam frambozenjam
500 ml ml frambozensorbet frambozensorbet
1 l l vanille-ijs vanille-ijs
0,5 granaatappels granaatappel
1 pitahayas pitahaya
6 Lychees lychee
1 carambola carambola
2 passievruchten passievrucht

IJstaart met tropische vruchten

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

35 min
(12)

Bereidingswijze

Snij van de cake 6 plakken van 1,5 cm. Bedek de bodem van de springvorm met de cakeplakken en snij de plakken mooi bij. Bestrijk de cake met 4 eetlepels frambozenjam.

Snij het vanille-ijs in dunne plakken, leg ze op de jam, strijk glad en druk een beetje aan. Snij de rest van de cake in plakken van 1 cm, verdeel ze over het ijs en snij waar nodig bij.

Hak 75 gram witte chocolade in kleine stukjes. Snij de frambozensorbet in plakken van 1 cm en leg ze op de cake. Strijk glad, druk een beetje aan en bestrooi met de witte chocolade.

Verdeel de rest van de cake over de taart en bestrijk de overige frambozenjam erover. Verdeel vervolgens de rest van het vanille-ijs over de jam en strijk mooi glad. Zet de ijstaart vervolgens minimaal 2 uur in de vriezer.

Halveer de granaatappel overlangs, tik met een houten lepel tegen de schil en vang de pitjes op in een kom.

Snij de pitahaya in parten en vervolgens het vruchtvlees in plakjes. Snij sterren van de lychees en plakjes van de carambola. Halveer de passievruchten en schep het pulp eruit.

Neem de ijstaart uit de vriezer, verwijder de springvorm en laat de taart 10 minuten op temperatuur komen. Verdeel de granaatappelpitten, pitahaya, lychees, carambola en passievruchtenpulp over de taart. Schaaf met een dunschiller mooie krulletjes van de overige witte chocolade boven de taart.

Tips!

  • Deze ijstaart kunt u 3 of 4 dagen van tevoren bereiden. Versier de taart vlak voor serveren met het fruit en de chocolade.
  • Maak de taart nog feestelijker door een rand van chocoladedruppels te maken. Smelt vlak voor serveren 75 gram pure chocolade (72%) au bain marie, schenk het in een klein spuitzakje of stevig diepvrieszakje. Knip het puntje eraf en maak op de rand van de taart om de paar halve centimeters een druppel.
  • Kunt u niet alle plakjes carambola op de ijstaart kwijt? Gebruik de rest van de plakjes carambola om de rand van een glas te versieren.