De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Verse kabeljauwfilet met gepofte biet, Noordzee garnalen en botersaus

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

4 kabeljauwfilet kabeljauwfilet
4 rode bieten rode biet
6 aardappelen aardappel
(in schil)
50 g g rucola rucola
2 el el olijfolie olijfolie
1 pakken pak garnalen garnalen
125 g g boter boter
35 g g bloem bloem
0,5 bouillon bouillon
(groente)
250 ml ml water water
peper peper
zout zout

Verse kabeljauwfilet met gepofte biet, Noordzee garnalen en botersaus

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

60 min
(32)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de kabeljauwfilets doormidden en bestrooi met zout en peper. Strooi bloem in een diep bord en haal de kabeljauwfilets hier doorheen, klop ze vervolgens voorzichtig af.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak hierin de kabeljauwfilets 3 minuten op de huidkant en draai de filetvervolgens kort om, haal deze daarna uit de pan.Pof de rode bieten 45 minuten in de oven. Snij de rode bieten daarna in partjes.Boen de aardappelen schoon en kook deze vervolgens 12 minuten in de schil.Snij de aardappelen daarna in partjes.Meng 25 g boter met 30 g bloem in een pannetje op laag vuur. Roer dit goed door elkaar en laat dit ongeveer 3 minuten garen tot één mengsel. Maak een bouillon van 250 ml water en een half bouillonblokje, giet dit steeds in kleine delen bij het botermengsel en blijf voortdurend doorroeren op laag vuur. Snij de rest van de boter in kleine blokjes en mix deze één voor één door de saus met een staafmixer. Laat de saus op laag vuur langzaam inbinden tot een volle saus, de saus mag niet meer koken. Maak op smaak met peper en zout.

Leg op ieder bord 2 stuks kabeljauwfilet op een bedje van gepofte bietjes. Leg de aardappeltjes en garnalen ernaast en garneer met rucola. Giet als laatst de saus over de kabeljauwfilet.