De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Mediterrane andijviestamppot

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

1,5 kg kg aardappelen aardappel
2 tenen teen knoflook knoflook
zout zout
1 potten pot feta feta
(blokjes op kruidenolie (300g))
2 paprika's paprika
(gegrilde)
3 lente-uien lente-ui
200 ml ml melk melk
100 g g walnoten walnoot
(gepeld)
800 g g andijvie andijvie
(gesneden en gewassen)
boter boter
(klontje)
olijfolie olijfolie

Mediterrane andijviestamppot

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

45 min
(200)

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken van gelijke grootte. Doe de aardappelen met een laag koud water, de tenen knoflook en wat zout in een zeer ruime pan en breng aan de ook.

Zet het vuur laag en kook de aardappelen afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Laat de fetablokjes uitlekken en vang daarbij de olie op, die kun je eventueel nog voor een salade gebruiken. Halveer de blokjes feta en bewaar de olijven eventueel voor een borrelhapje. Snij de gegrilde paprika’s fijn. Hak 2 lente-uitjes fijn en snij de andere in ringetjes. Hak eventueel de walnoten grof. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, zet de pan nog even terug op laag vuur en stoom de aardappelen in een ½ minuut droog. Voeg de melk toe, breng aan de kook, zet het vuur uit en stamp de aardappelen met de stamper tot een stevige puree. Zet het vuur opnieuw laag en schep de andijvie in delen door de aardappelpuree. Laat de andijvie slinken en de stamppot goed doorwarmen. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.

Schep de boter of olijfolie, feta, paprika, walnoten en fijngehakte lente-uitjes door de stamppot. Proef en breng op smaak met zout en peper.Schep de stamppot in een ovenschaal en laat in de oven 10 minuten doorwarmen.

Garneer vlak voor het serveren met de ringetjes lente-ui.