De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!
Beenham met rucolapasta en spekjes

Het recept was toegevoegd aan uw favorieten.

Toon favorieten

Het recept was verwijderd uit uw favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ingrediënten

1 beenham beenham
(met honing-tijmsaus)
500 g g pasta pasta
(tagliatelle)
1 zakjes zakje rucola rucola
3 el el olijfolie olijfolie
150 g g spek spek
1 handen handje kappertjes kappertje
2 el el pijnboompitten pijnboompitten
0,5 uien ui
1 citroenen citroen
100 ml ml witte wijn witte wijn
1 el el mosterd mosterd
boter boter
peper peper
zout zout

Beenham met rucolapasta en spekjes

Geliked! 😁

Disliked 😔

Fout opgetreden. Probeer opnieuw!

50 min
(72)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Bestrooi de beenham met peper en zout. Verhit 3 eetlepels olie en een klontje boter in een pan, bak hierin de beenham kort aan alle kanten aan. Haal de beenham uit de pan en leg deze in een ovenschaal, giet de olie uit de pan eroverheen. Zet de beenham vervolgens 45 minuten in de oven op 140 graden.

Bak de spekjes in dezelfde pan als de beenham. Blijf roeren zodat de spekjes niet te bruin worden, voeg vervolgens de pijnboompitjes toe. Laat de kappertjes uitlekken en doe deze ook in de pan. Bak het geheel tot de spekjes en kappertjes krokant zijn. Haal de kappertjes, pijnboompitjes en spekjes uit de pan en laat deze uitlekken in een zeef.

Kook de verse pasta 2 minuten. Snij een halve ui in ringen en doe deze in de pan van de kappertjes, bak de uien glazig. Knijp een halve citroen uit en voeg het sap bij de uien. Blus het geheel af met 1 dl witte wijn en maak op smaak met peper en zout. Dit is de basis voor de pasta. Giet de pasta af en voeg de pasta bij de basissaus in de pan. Roer het geheel door elkaar op laag vuur en haal de pan vervolgens van het vuur.

Warm de honing-tijmsaus op en voeg hier 1 eetlepel mosterd bij en wat citroenschilrasp. Giet eventueel ook het sap van de beenham uit de ovenschaal bij de saus. Roer dit goed door elkaar.

Meng vlak voor het serveren een ruime hand rucola door de pasta.Snij de beenham in dunne plakken en serveer deze op een bed van de pasta.Schep vervolgens de kappertjes, spekjes en pijnboompitten eroverheen.Schenk als laatst de saus over het gerecht.